Hils på Hyper!

Nå er HyperRedink bare Hyper, med en tydelig ambisjon om å utfordre den etablerte reklamebransjen.

Tekst

Publisert 20. oktober 2021

For snart to år siden fusjonerte creative tech-byrået Hyper og content-byrået Redink, og ble til HyperRedink. I dag er vi 54 ansatte og jobber med mange av Norges største annonsører.

– Vi valgte å beholde begge navn en stund, men det har aldri vært meningen at dette skulle bli en varig løsning. To navn er ett for mye. Nå har vi en ny strategi for selskapet, og vi har tatt klare valg når det gjelder retningen fremover, sier byråleder Henriette Leikanger.

– Hos oss har vi smeltet sammen fagmiljøene for reklame og innholdsmarkedsføring – og utviklet en ny arbeidsmetode.
Byråleder Henriette Leikanger

Reklame er ikke nok

Arbeidsmetoden tar utgangspunkt i en klar overbevisning om at oppmerksomhet alene ikke er nok. Vi må tenke konvertering helt fra starten av den kreative prosessen og ha med oss det konseptuelle i alle deler av kundeopplevelsen. Dette er vår måte å jobbe på, vi kaller det Hyper-metoden. Vi skal være sikre på at vi leverer kreativitet som faktisk virker, sier Leikanger.

– For kreatørene er dette en annerledes måte å jobbe på, og det stiller andre og større krav til konseptene som skal utvikles, derfor oppleves det også som veldig utfordrende og moro. Denne metodikken sparer kundene for mye tid senere i prosessen, bl.a i samarbeidet med mediebyråer, og gjør løsningene mer treffsikre og effektive, sier hun.

«Gamle» Hyper har gjennom årene høstet mye anerkjennelse for sine kampanjer og kreative løsninger, ofte med smart bruk av teknologi. Redink posisjonerte seg tidlig som Norges ledende content-byrå. I løpet av det siste halvannet året har altså de to byråene funnet ut hvordan de kan lære av hverandre og skape nye arbeidsprosesser der ulike fagressurser jobber sammen.

– Fortsatt helt rå på content-faget

– Selv om Redink blir borte fra navnet vårt, er vi fortsatt helt rå på content-faget. Med alt hva det innebærer av SEO-kompetanse, kanalforståelse og målgruppekunnskap. Medielandskapet og forbrukertrendene endrer seg, da må også markedsføringen gjøre det. Vi kan ikke lenger la et kreativt team motta en brief, for så å låse seg inne på et rom og jobbe ut løsningen. Vi må jobbe mye mer helhetlig med kommunikasjonen, og sikre at vi ivaretar målgruppens behov i alle faser av kundereisen, sier Leikanger.

– I tillegg har vi et datterselskap i Bergen som beholder Redink-navnet. Dermed lever det fint videre hos dem, sier hun.

– Det vi ønsker oss nå er flere dyktige strategiske rådgivere og nytenkende kreatører, så føler du deg truffet og har lyst til å bli med på reisen så oppfordrer vi deg til å ta kontakt, legger Leikanger til.

Leder for Ahead Group, Kjetil Botten Skogly, sier at reposisjoneringen av Hyper er det ferskeste beviset på en offensiv strategi for årene som kommer.

– Vi skal utfordre de kjente byrånettverkene ved å tenke nytt og annerledes, sier han.

Ta kontakt med byråleder