To gull til Hyper i verdensmesterskapet i content

I år delte CMA for første gang ut pris innen «Best purpose-led content», og gullet gikk til Hypers kampanje «Klimamyter» for Klimaetaten i Oslo kommune. I tillegg fikk også Hypers «trojanske» rekrutteringskampanje for Capgemini gullmedalje innen «Best inter-company Engagement».

Tekst

Publisert 26. november 2021

Første prisutdeling i «content med mening»

The International Content Marketing Awards kårer hvert år de beste arbeidene innen innholdsmarkedsføring, og i år var 250 byråer og kampanjer nominerte. Byråleder i Hyper, Henriette Leikanger, er veldig fornøyd med gullene. – Dette viser at vi holder internasjonalt toppnivå innen innholdsmarkedsføring, og det er vi veldig stolte av.

For første gang ble det delt ut pris innen «Best purpose-led content», og det var her Klimaetaten i Oslo kommune hevdet seg med kampanjen «Klimamyter».

– Oslo har noen av verdens mest ambisiøse klimamål og Klimaetaten er pådriveren som skal bidra til at kommunen når dem. En av de vanskeligste oppgavene om klima og miljø er å drive en faglig- og faktabasert dialog i sosiale medier og andre kanaler. Nettopp fordi myter, usannheter og sensasjonelle «nyheter» raskt sprer seg i disse kanalene. Derfor lanserte Klimaetaten Klimamyter.no – som knuser klimamyter en gang for alle.

Å lykkes med myteknusing er en utfordrende, men viktig kommunikasjonsjobb. Med vår kjærlighet til dette konseptet satte vi et høyt ambisjonsnivå for kvalitet i filmproduksjonen. Vi ønsker å trekke en ung målgruppe gjennom et lengre kommunikasjonsløp med pedagogisk og faktabasert innhold. Det er krevende, og forutsetter oppmerksomhet, snert og glimt i øyet, sier strategisk rådgiver i Hyper, Marte Listhaug, som er stolt og glad for CMA-gullet.

Også kommunikasjonssjef i Klimaetaten, Birgitte Bøen, er fornøyd. – I arbeidet med klimamyter valgte vi noen kommunikasjonsgrep som skiller seg fra de vi vanligvis bruker. Filmene og artiklene har skapt stort engasjement hos publikum. Det er derfor ekstra stas for oss at resultatet også blir lagt merke til og berømmet av andre fagfolk.

I fjor vant Hyper og Klimaetaten edelt metall i kategorien «Best Automative» med sin sykkelkampanje, siden det da ikke fantes en egnet kategori.

Trojansk hest

Gull ble det også til Capgemini, for deres «trojanske» rekrutteringskampanje. Ved å utgi seg for å være Java-utviklere med en lidenskap for god kaffe ledet Hyper hundrevis av utviklere inn på Capgeminis stillingsutlysning.

– I sommer ble nettsiden javakaffe.no delt på Reddit og LinkedIn av brukeren u/javakaffecrew som spurte etter utviklere som ville teste en ny kaffetype utviklet for utviklere. Etter å ha løst en gåte i programmeringsspråket Java kunne utviklerne bestille en gratis testpose av spesialkaffen. Sammen med kaffen fikk de også tilsendt en helt spesiell kaffekopp: når koppen ble fylt av varm kaffe avslørte den en QR-kode som ledet til Capgeminis stillingsutlysning, forteller Dennis Tönnkvist, kreatør i Hyper.

– Veldig motiverende at kampanjen får internasjonal oppmerksomhet som vi kan bruke videre i vårt arbeid med å tiltrekke oss de beste talentene i Norge, og internasjonalt, sier Yvonne Meier, markeds-og kommunikasjonsdirektør i Capgemini Norge.

Teamet bak Capgeminins «trojanske» rekrutteringskampanje: Nina Tharaldsen, Øystein Hukset, Helge Skivenes, Sissel Fornes og Tulasi Fichter fra Hyper med Rebecca Gustafsson fra Capgemini Norge i midten.